2,8 milliárd forintot fizet az MTVA az Európa-liga meccseiért

2023. november 27. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 7,2 millió eurót fizet három idényre az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért – derült ki azokból a szerződésekből, amikhez a Magyar Hang jutott hozzá.

A 2,8 milliárd forintot három évre kell kifizetni az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA). A szervezet kétszer annyit kért most a jogokért, mint az előző, hároméves ciklusban. A Bajnokok Ligája jogait az RTL és a Sport TV szerezte meg jövőre, amikor a sorozatot új formátumban rendezik meg, és 36 klub lesz a főtáblán.

A Ferencváros az elmúlt öt évben háromszor ennek a sorozatnak a főtábláján szerepelt, egyszer a Bajnokok Ligájában, míg idén a Konferencia-ligában próbálja kivívni a továbbjutást.

Összehasonlításul: ez a tétel szezononként nem éri el az egymilliárd forintot, míg a magyar focijogokért közel 10 milliárdot fizetnek évente, igaz annak a nézettsége nagyobb is, és egy hétvégén mind a hat találkozót végig lehet nézni.

A lap cikkéből az is kiderült, hogy az MTVA eddig hivatalosan nem jelentette be a szerződés meghosszabbítását, a társaság közleményei között nem találták meg a nyomát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!