Ismert televízióst indíthat a Fidesz Botka Lászlóval szemben a szegedi polgármesteri tisztségért

2023. november 25. – 07:11

Ismert televízióst indíthat a Fidesz Botka Lászlóval szemben a szegedi polgármesteri tisztségért
A Fidesz tisztújító eseményén Nagy Attila, Üllés polgármestere, Fülöp László, korábbi televíziós újságíró-műsorvezető és Német Ferenc szegedi önkormányzati képviselő – Fotó: Német Ferenc / Facebook
Móra Ferenc Sándor
Móra Ferenc Sándor
Szegedi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Szegeden folyik a találgatás arról, hogy a 2024-es önkormányzati választáson kit fog elindítani a kormányoldal Botka László polgármesterrel szemben. Értesüléseink szerint az egyik lehetséges induló Fülöp László korábbi televíziós újságíró-műsorvezető lehet, akinek az indulására több jel is mutat.

A Telex telefonon kereste meg a jelenleg kommunikációs igazgatóként dolgozó Fülöp Lászlót, aki kérdésünkre annyit mondott: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket. Ezután emailben érdeklődtünk a Fidesz szegedi elnökségi tagjainál is arról, kit fog elindítani a kormánypárt a 2024. június 9-i önkormányzati választáson Botka László ellen. Ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Több olyan jel van, amely valószínűvé teszi, hogy valóban Fülöp László lehet a kiszemelt jelölt. Az egykori televíziós műsorvezetőt sokan ismerik a városban, és korábban nem politizált nyilvánosan vagy aktívan. Magánjellegű Facebook-oldalán azonban az utóbbi hetekben több olyan fotó jelent meg, amelyen Fülöp fideszes politikusok, illetve a párt ismert szimpatizánsai körében mutatkozik. Ezeket a fotókat a magánemberek személyiségi jogainak tiszteletben tartása miatt nem mutathatjuk meg ebben a cikkben.

Fülöp ugyanakkor hasonló társaságban feltűnik kormányoldali politikusok nyilvános Facebook-odalán is a különböző fotókon, és szegedi fideszes rendezvényen készült képeken is látható. Egy fényképen például közvetlenül Kósa Lajos Fidesz-alelnök mögött áll egy szegedi találkozó résztvevői között. A szegedi Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő oldalán több képen is látható Fülöp László, például a Fidesz novemberi kongresszusán, ahol Német és Nagy Feró mellett fotózták le.

Egy november 22-én közzétett képen Fülöp áll középen Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi országgyűlési képviselője társaságában. A kép akkor készült, amikor Hollik szerdán Szegedre látogatott az újabb nemzeti konzultáció népszerűsítésére.

Fülöp László középen hátul, a képen balról a második Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, jobbról a második Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi országgyűlési képviselője, a bal szélen Haág Zalán a KDNP szegedi önkormányzati képviselője – Fotó: Haág Zalán / Facebook
Fülöp László középen hátul, a képen balról a második Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, jobbról a második Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi országgyűlési képviselője, a bal szélen Haág Zalán a KDNP szegedi önkormányzati képviselője – Fotó: Haág Zalán / Facebook

Fülöp László egészen addig magánembernek számít, amíg hivatalosan be nem jelenti a jelöltségét. A Wikipédián található nyilvános életrajza szerint az idén 55 éves egykori tévés szegedi, a városban járt középiskolába, majd 1999-ben szerezte meg a jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetemen, ami a mostani Szegedi Tudományegyetem elődje volt. Egy évvel később kezdett tanulni az egyetem bölcsészkarának média szakán, amit akkor Havas Henrik irányított, de azt a szakot nem fejezte be. Már a jogi tanulmányai közben is dolgozott a Bán János vezette Magyar Televízió Szegedi Stúdiójának műsoraiban mint riporter és műsorvezető.

Később, ugyancsak műsorvezetőként, illetve szerkesztőként a Magyar Televízióban kapott feladatokat, majd 2013-ban távozni kényszerült, mert megszüntették a műsorát. Ezután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Sajtó- és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezetője volt, 2013 novemberétől pedig a CNN magyar nyelvű hírmagazinjának a műsorvezetője. Televíziós pályafutása alatt hír- és magazin-, továbbá szórakoztató műsorokban, valamint élő közvetítésekben egyaránt dolgozott. Jelenleg kommunikációs tanácsadó, illetve egy cég kommunikációs vezetője.

Ha valóban őt indítják polgármesterjelöltként, akkor a helyi Fidesz folytatja a korábbi választásokon már többször is alkalmazott, ám eddig be nem vált gyakorlatát. A kormánypárt a politikában addig nem aktív, ám szakmai munkájuk miatt közismert és köztiszteletben álló szegedi polgárokkal próbálta meg legyőzni Botka Lászlót, aki már 2002 óta folyamatosan Szeged polgármestere.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!