Bors: Szándékosan ugrott le és búcsúlevelet hagyott hátra a Veres Pálné Gimnázium diákja

2023. november 24. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök délelőtt kiugrott egy 15 éves diák a budapesti Veres Pálné Gimnázium harmadik emeletéről, és az iskola belső aulájába zuhant.

A Bors munkatársai kilátogattak az iskolához, ahol még órákkal később is zajlott a helyszínelés. Beszéltek az áldozat osztálytársaival, akik elmondták: a fiú készült az öngyilkosságra, búcsúlevelet is hagyott.

Az osztálytársai szerint zárkózott fiú volt, nem igazán voltak barátai. „Reggel még nem vettünk rajta észre semmi furcsát, így nem is sejtettük mire készül” – idézi a 9. osztályba járó diákokat a lap.

Az osztálytársak arról is beszéltek, hogy éppen a harmadik szünetük volt, amikor bejött egy tanár és mondta, hogy mindenki üljön a helyére, senki se menjen ki az aulához és ne nézzenek le. Azt is mondták, hogy tragédia történt. Elsőnek nem tudták, hogy kivel, de aztán feltűnt nekik, hogy a fiú nem érkezett vissza a helyére. Ekkor odamentek a székéhez és észrevették a búcsúlevelét és a mellé rakott telefonját. Mint mondták, osztálytársuk a szünetben felment a harmadik emeletre és az ott lévő folyosóról vetette le magát az aulába.

A beszámoló szerint a gyerekeket nem küldték haza, de megszokott tanítás sem volt már az iskolában. Az osztállyal pszichológus beszélgetett.

A tragédia után a rendőrök és a mentősök perceken belül a helyszínre értek – írja a lap, a súlyos sérüléseket szenvedett fiút kórházba szállították. A lap úgy tudja, hogy a kórházban a fiút azonnal meg kellett műteni.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!