Börtönből házi őrizetbe került az Árpád hídi gázoló

2023. november 24. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntették a letartóztatását, így szabadult a börtönből az a 34 éves férfi, aki július 1-jén éjszaka egy 26 éves kerékpáros halálát okozta az Árpád hídon – értesült a 24.hu. A férfi októberben került bűnügyi felügyeletbe, azaz házi őrizetbe, azóta nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok.

A férfi letartóztatását júliusban először 30 napra rendelte el a bíróság, majd augusztusban három hónappal meghosszabbították azt. A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy „a férfi a közlekedés során tanúsított magatartása a közlekedés biztonsága számára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható az, hogy egy újabb személyi sérüléssel járó közúti balesetet ne okozzon.”

Az Árpád hídon az autósok valószínűleg spontán gyorsulásos versenyzésbe kezdtek. Az ügyben letartóztatott akkor 33 éves férfi egy 690 lóerős Mercedest vezetett, az őt követő BMW-vel a Teve utcai kereszteződésnél kezdtek el gyorsulni, később a Mercedes szakértőnk szerint legalább 137 kilométeres sebességgel haladt, amikor átszakította a szalagkorlátot. Az ennek következtében elütött 26 éves biciklis állapotát a helyszínen még stabilizálták, de nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

A Mercedes sofőrje beismerte a bűnösségét, de a versenyzést tagadta vallomásában. Azt elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan érkező BMW.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!