Decemberben lehet újra fűtés, addig is részben kifestettek a Szent János Kórház pszichiátriáján

2023. november 24. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Október közepén a Szent János Kórház Diós árok telephelyének négy osztályán is fűtési gondok voltak, az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvételt átmenetileg lemondták. November elején arról lehetett olvasni, hogy utóbbi kivételével mindenhol sikerült rendbe hozni a fűtést, a pszichiátrián továbbra sem fogadnak betegeket.

A Hvg.hu megkereste a Szent János Kórházat, sikerült-e azóta megjavítani a fűtést, és ismét megnyitni az osztályt. Azt a választ kapták, hogy

a fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg-felvételt „a betegérdekeket szem előtt tartva” átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig „csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet”.

Nagyjából két héttel ezelőtt így fogalmazott Funk Sándor, a Szent János Kórház pszichiáter főorvosa a kialakult helyzetről az RTL-nek: „A Nyírőnek is egészen nagy számú pszichiátriája van, és a Honvéd Kórháznak is. 60 vagy 80 ágyas talán a János Kórház, nagyjából ugyanannyi a beteg, kérdés, hogy van-e ennyi üres ágy, illetve majdnem biztos, hogy nincs, tehát betegeket kell elbocsájtani”.

Azt is lehetett tudni, a kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradhattak ellátásra szorulók, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént.

Ezt a kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata is megerősítette a Hvg.hu-nak. Azt írta, hogy azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Mint a lapnak mondta, az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve.

Eközben

„a fűtésjavítás miatt kényszerű állásidőt kihasználva sor került az I. emeleti betegellátó helyiségek higiénés célú kifestésére”

– írja a kórházat idézve a Hvg.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!