Nem működik a fűtés a Szent János Centrumkórház négy osztályán, két helyen sem fogadnak betegeket

2023. október 19. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyének négy betegellátó osztályán nem működik megfelelően a fűtés, az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvételt átmenetileg lemondták. Azokat a betegeket, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, kezelőorvosuk javaslatára hazaküldték – válaszolta a Szent János Centrumkórház Sajtóosztálya a Telex megkeresésére.

A kórházban nyolc telephelyen végzik a betegellátást, melyek közül a Diós árok telephelyen 29 épület működik. A kórházban központi fűtési rendszer van, az intézmény hetekkel ezelőtt kezdeményezte a fűtési rendszer beüzemelését és a próbafűtést. Ekkor derült ki, hogy a hálózatban több helyen hiba van. Ezek nagy részét sikerült megjavítani, azonban „egyes munkálatok a tervezettnél hosszabb időt vesznek igénybe” – írta válaszában a kórház.

Azt is megkérdeztük, milyen intézkedéseket tesznek a zavartalan betegellátás érdekében. Válaszukban azt írták:

„A munkálatok befejezéséig kórházunk minden rendelkezésre álló módon igyekszik betegeink és kollégáink közérzetét javítani, ennek érdekében az épületben olajradiátorok működnek, valamint plusz takarókat osztottunk ki. A mostani hideg éjjelekre tekintettel a plusztakarókon kívül pokrócokat is adtunk a betegeknek, és elrendeltük további hősugárzók beszerzését és beüzemelését.”

Az átszervezés miatt egyes betegeket más osztályokra helyeznek át. „Amint az infrastrukturális feltételek lehetővé teszik, az I. Belgyógyászat átköltöztetését megkezdjük a Kútvölgyi Kórházba” – írta a kórház válaszában.

Idén július 1-től a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait. A kórház tájékoztatása szerint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal együttműködve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a műszaki problémákat minél előbb kijavítsák és ehhez hasonló helyzetek ne fordulhassanak elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!