A hatvanpusztai birtoknál tiltakozott a Momentum a közpénzből felújított kastélyok privatizációja ellen

2023. november 21. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

Molinót függesztettek ki a Momentum aktivistái Orbán Viktor miniszterelnök apjának hatvanpusztai birtokára, hogy a kastélyprivatizáció ellen tiltakozzanak.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Stummer János, a Momentum politikusa a Facebookon tartott élő bejelentkezésében azt mondta, hogy az akcióval a magyar kastélyok privatizálása ellen tiltakoznak, amelyről pár hónapja új törvénytervezetet adott be a Lázár János, és amely ellen a Momentum már többször is tiltakozott, például Edelényben.

A hatvanpusztai birtok bejárata kordonokkal van eltakarva, ezekre függesztették fel az „Ezt add oda a haveroknak, ne a kastélyokat!” feliratú molinót az aktivisták.

A Lázár vezette Építési és Közlekedési Minisztérium még a nyáron adta be a törvényjavaslatot, ami alapján ingyen kerülhetnek magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyok. Bedő szerint a tervezetet egy ideig pihentették, ám mostanában újra elővették, és nemsokára meg is szavaztatják a parlamenttel.

A hatvanpusztai birtok Orbán Győző, Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, ám sokan a miniszterelnök tulajdonaként tekintenek a majorra. A VSquare egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva azt írta, hogy a kormányfő már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket. A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!