Rendőrök vezették el a kastélyprivatizáció ellen tiltakozó momentumosokat

2023. június 14. – 21:53

Másolás

Vágólapra másolva

Zárt ülésen tárgyalta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés az edelényi kastély magánkézbe adását, mikor két momentumos országgyűlési képviselő bement a terembe. Igazoltatás után végül rendőrök vezették ki őket – írja közleményében a Momentum.

„Kirúgtak egy csomó dolgozót a kastélyból, és zárt ülésen akarják tárgyalni annak sorsát. Ez hol érdeke az edelényieknek?!”

– kérdezte a momentumos Stummer János és Bedő Dávid az ülésen. Bedő arról is beszélt, hogy az nem szolgálja a magyarok és a helyiek érdekét, hogy zárt ülésen vitázzon a fideszes többség a kastélyról. Választ azonban nem kaptak a felvetéseikre, ehelyett rendőrt hívtak a két képviselőre és a velük tartó aktivistákra.

Amíg a rendőrök igazoltatták őket, a közgyűlés tagjai átvonultak egy másik terembe tárgyalni.

Az ügy vége az lett, hogy a rendőrök kivezették az épületből a két politikust és az aktivistákat, ellenük szabálysértési eljárást indult.

Az edelényi és péceli kastélyt még márciusban zárták be, ekkor 168 dolgozót küldtek el országszerte. Utólag kiderült, hogy Lázár minisztériuma ingyen adná magánkézbe többek közt ezeket a kastélyokat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!