Árpa Attila 1 év 8 hónap felfüggesztettet kapott jogerősen a kokainügyben

2023. november 16. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és bűnösnek mondta ki Árpa Attilát és két társát a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett, jogerős másodfokú ítéletével, derül ki a Fővárosi Ítélőtábla közleményéből. A másodfokú, jogerős ítéletben az áll, hogy „az ismert média személyiséget és két művésztársát bűnösnek mondta ki az ítélőtábla társtettesként, forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért az egykori Nagy Ő-t 1 év 8 hónap végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, egyikük esetében 2 évi időtartamra, másikuknál 1 év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről”. Az ítélettel a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést.

Árpa Attila lakásán 2019-ben razziázott a rendőrség egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. A vádirat szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen emelt vádat, az indítványban mindannyiukra szabadságvesztést kértek, közülük három ember esetében próbaidőre felfüggesztve.

A Fővárosi Törvényszék februárban hozta meg az elsőfokú ítéletet a kábítószer-birtoklási ügyében, a bíróság bűnösnek mondta ki Árpa Attilát és 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották.

Árpa Attila az ügy kirobbanása óta tagadta bűnösségét, tavaly márciusban nem jelent meg a bíróságon, a májusi az első előkészítő ülésen ott volt, de nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Árpa korábban a Telexnek azt mondta, nem foglalkozik a kokainüggyel.

Az ügyész korábban egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, amennyiben Árpa bűnösnek vallja magát; ha azonban nem ismeri be a tettét, a legrosszabb forgatókönyv szerint 8 év börtön büntetést szabhatnak ki rá. Árpa nem tett beismerő vallomást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!