Új minisztériumot kap az Orbán-kormány egykori erős embere

2023. november 15. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy törvényjavaslat nyomán biztossá vált, hogy új minisztériumot alakít a kormány, a vezetője Navracsics Tibor lesz. A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium tervéről már korábban is tudni lehetett: erről maga a 2010-14-es második Orbán kormány miniszterelnök-helyettese, igazságügyi, majd rövid időre külügyminisztere, majd 2019-ig öt éven át az EU kulturális, oktatási, sportügyi és ifjúságpolitikai biztosa számolt be még október elején.

Az új minisztérium lényegében a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségből kiválva alakul meg, mivel onnan kerül Navracsicshoz a közigazgatási terület.

A jogállamisági kifogások miatt Magyarország elől elzárt EU-s források megszerzéséért felelős Navracsics szerint ez a feladatköre a jövőben is megmarad.

A hozzá és Semjén Zsolt kormányfőhelyettes nevéhez köthető törvényjavaslat célja „a vidék népességmegtartó képességének javítása, továbbá a nemzeti és térségi identitástudat megtartása és erősítése”, „a területfejlesztés és a területrendezés alapvető feladatainak, szabályainak megállapítása, intézményrendszerének kialakítása”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!