A kormány azt ígéri, aki csütörtök estig regisztrál, annak karácsony előtt megérkezik a gondosórája

2023. november 15. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Aki csütörtök estig regisztrál, annak még karácsony előtt megérkezik a gondosórája – ígéri Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán.

Ez az információ annak tükrében érdekes, hogy korábban átlagosan 90 napot is várni kellett ezekre az eszközökre a népszerűsítő kampány hatására. Ezt erősítik meg a honlapon elérhető információk is, amik szerint regisztráció után az eszközt néhány hónapon belül szállítják ki.

A Népszava korábban próbált információt kérni a Miniszterelnökségtől, a Belügyminisztériumtól, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézettől (NSZI), a program megvalósításáért felelős Miniszterelnöki Kabinetirodától, Nyitrai Zsolttól, illetve a programot kezelő központi portáltól arról, hogy hány gondosórát adtak át eddig, de választ csak az NSZI-től kaptak, tőlük is annyit, hogy nem ők illetékesek az ügyben.

A Gondosóra programot a kormány 2022 tavaszán indította el a 65 évnél idősebbek számára egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálattal. A több mint 100 milliárd forintos program informatikai hátterét a NER csúcsvállalata, a 4iG dolgozta ki, és a honlap szerint jelenleg is ők biztosítják a szolgáltatást. „A 4iG széles spektrumú megoldásszállítóként Magyarország piacvezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely a jelzőeszközöket szállítja és a diszpécser szolgáltatást biztosítja a Gondosóra szolgáltatásait felhasználók részére” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!