Orbán: Magyarország az európai emberek hangja

2023. november 13. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha a magyar emberek többsége az elérhető álláspontok közül az egyik állásponttal inkább tud azonosulni, mint a másikkal, azt Magyarországon úgy hívják, hogy győzelem. Ha az egyik jobb, ügyesebb és szorgalmasabb, mint a másik, akkor nyer, ilyen a verseny” – folytatta Orbán.

Akik ezt nem tudják elfogadni, és liberális hegemóniát akarnak, azok valójában történeti értelemben kommunisták szerinte. „A liberálisok – akik a mi ellenfeleink – nem az emberekkel törődnek” – fogalmazott a miniszterelnök. A gondolati kiindulópontjuk nem a pozitív szabadság, az emberi közösség szerinte, hanem egy eszmény aktivistái. Nem az érdekli őket, hogy mit gondolnak az emberek, hanem az érdekli őket, hogy mit gondol egyes kérdésekről például Marx vagy Engels. Egy ideát követnek, és aki ettől eltér, azt Orbán szerint megbélyegzik, lenézik, és kiszorítják a politikai vitákból.

Az emberek többségi álláspontja világos, fogalmazott Orbán, ám úgy látja: az embereket a Nyugaton ezzel magukra hagyták. A miniszterelnök szerint nem hallatszik az emberek hangja. Magyarországnak azért van jelentősége és befolyása az európai világban, mert a magyar kormány úgy beszél, ahogyan az emberek gondolkodnak. „Ma Magyarország az európai emberek hangja. Ez adja a jelentőségét, ez adja a súlyát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!