Orbán: Mindig lesznek sötét erők, akik ostromolják a szuverenitás védvonalait

2023. november 13. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

2002-ben, az elvesztett választás után egy fontos tudással gyarapodtak Orbán szerint. Rájöttek, hogy ezt a harcot nem lehet így megnyerni. Arról beszélt, sokat gondolkodott a vereség okairól, meg kellett találni, hol volt a hiba.

„Arra kellett rájönnük, hogy az alaptévedésünk az volt, (…) hogy azt gondoltuk, ha demokráciában élünk, akkor innentől kezdve semmi sem veszélyeztet bennünket.” Tévedés volt azt gondolni szerinte, hogy mindenki a nemzeti szuverenitást fogja szolgálni. Meg kellett tanulniuk 2002 után, hogy csak és kizárólag a magyarok érdeke, hogy Magyarország szuverén ország maradjon. A nemzetközi világ azt akarta Orbán szerint, hogy Magyarország elveszítse részlegesen vagy teljesen a szuverenitását.

„Mindig lesznek sötét erők, akik folyamatosan ostromolják a szuverenitás védvonalait”

– tette hozzá.

Arra jutottak, hogy Magyarország addig nem lesz szuverén, ameddig liberális hegemónia uralja a közgondolkodást. „Ha minden létező intézmény – újság, tévé, agytröszt – egy álláspontot képvisel, leginkább egyfajta liberális, a nyugati elit nézőpontját, akkor az ország nem lehet szuverén.” Rájöttek Orbán szerint, hogy csak balesetszerűen, jó szerencsével nyerhet választást a konzervatív oldal, ha liberális hegemónia van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!