500 milliónál is többet sikkaszthatott az Audi-szakszervezet egyik vezetője, társa szerencsejátékra is költött a saját részéből

2023. november 10. – 09:51

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Indítványozta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség, hogy tartóztassák le az Audi-szakszervezet két elnökségi tagját, akiket csütörtök reggel bilincsben vittek el egy rendezvényről.

A két elnökségi tag ellen most különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

Az ügyészség közleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy az egyik elnökségi tag 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett egyben.

A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat az érdekképviseleti szerv felé, melyek mögött valós tevékenység nem húzódott. A számlákat pedig saját maga fizette ki a cég felé.

A gyanúsított cégének más számlázási, üzleti kapcsolata nem volt, így az ügyészség szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy ezt azért hozta létre, hogy a szakszervezet vagyonát eltulajdonítsa. Az éves beszámolókban is ellentmondó állítások voltak, ráadásul azokat könyvvizsgáló sem látta.

A gyanúsított közben vett tíz ingatlant, amiket végül a testvérének ajándékozott. Kilenc ingatlant ennek ellenére zár alá vettek.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.

Az ügyészség szerint mindkettejüknél fennáll a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért akarják őket letartóztatni.

FRISSÍTÉS!

Az Audi Hungária Szakszervezet elnöksége elítéli és elhatárolódik attól a két elnökségi tagtól, akik sikkasztás gyanújába keveredtek. Azonnal kezdeményezték a kizárásukat is. Mindezt azt követően publikálták, hogy az ügyészség közleményével szembesültek péntek reggel. Leszögezték azt is, hogy „minden jogi lépést megtesznek, hogy az okozott kárt visszaszerezzék.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!