Orbán nem válaszol arra, hogy személyesen lobbizott-e az Invitechnél, mielőtt megvette a 4iG

2023. november 7. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor nem reagált arra az írásbeli kérdésre, hogy személyesen győzködte-e az Invitech képviselőit egy londoni találkozón arról, hogy adják el a céget a 4iG-nek, írja a 24.hu. Vadai Ágnes, a DK képviselője azután nyújtotta be írásbeli kérdését a miniszterelnöknek, hogy október közepén megjelent a Telexen a Direkt36 tényfeltáró cikke arról, hogyan vásárolta fel a 4iG az Invitechet, miután Orbán Viktor a londoni nagykövetségen tárgyalt.

Vadai azt kérdezte Orbántól, hogy

  • mégis foglalkozik-e üzleti ügyekkel,
  • milyen haszna származott az országnak a londoni nagykövetségen megtartott tárgyalásából,
  • és miről volt szó konkrétan a tárgyaláson.

Az írásbeli választ igénylő kérdésre a miniszterelnök helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, azt írta, sajtóértesüléseket nem kommentál.

Az Orbán-rendszer csúcsvállalatának titkai című cikkben a Direkt36 ír arról a szokatlan, 2021-es találkozónak a részleteiről, amit a londoni magyar nagykövetség épületében tartottak, és amelyen Orbán Viktor személyesen győzködte az Invitech képviselőit arról, hogy adják el a céget a 4iG-nek. A cikkben szó van arról is, hogyan ágyazott meg egy Orbán–Merkel-alku a Rheinmetall német fegyvercég és a 4iG közös vállalkozásának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!