Az MCC médiaiskolájának vezetője elvitte a diákjait a Nemzeti Múzeum cenzúrázott sajtófotó-kiállítására

2023. november 6. – 18:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Gulyáságyú Média vette észre, hogy a Fideszhez több szálon kötődő Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskolájának vezetője, Boris Kalnoky is méltatta azt a fotókiállítást, amiből belpolitikai botrány alakult ki.

Kalnoky azt írta a Twitteren, hogy elvitte a diákjait a tárlatra, amely

minden elemében lenyűgözte őket.

A Fidesz-közeli MCC-ben magas posztot betöltő Kalnoky posztjának tartalma azért érdekes, mert a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása körül hetek óta folyik a politikai csatározás, amelyben a Fidesz fősodra szélsőségesebb álláspontot vett fel. Az ügy úgy kezdődött, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője LMBTQ-propagandával vádolta meg a World Press Photo kiállítást, amiért a tárlatban szerepel egy melegek idősotthonában készült sorozat. Dúró feljelentése nyomán Csák János kulturális miniszter utasította a múzeumot, hogy szigorítson a beléptetésen, és csak 18 éven felülieket engedjen be. Miután a szintén fideszes L. Simon László, a múzeum igazgatója ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy senki személyi igazolványát nem kérhetik el beléptetéskor, hétfőn menesztették.

Boris Kalnoky az osztrák Die Presse és a német konzervatív lap, a Die Welt magyarországi tudósítója volt. Az MCC egy tehetséggondozó intézmény, amely a Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az MCC egyben a kormány elitképzési stratégiájának kulcseleme, így számos szálon kötődik a Fideszhez, rengeteg állam által juttatott forrásból is gazdálkodik.

Az MCC térhódításával háromrészes sorozatban foglalkoztunk, a harmadik részben szólalt meg Kalnoky is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!