Vállalkozó nyitott újra egy bezárt kispostát Nagykanizsán

2023. november 5. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Újranyitott egy bezárt kispostát egy vállalkozó Nagykanizsa kertvárosi részén. Az ATV Híradó riportja szerint tavaly novemberben négy postát zártak be Nagykanizsán. Nem sokkal később viszont azt közölte a Magyar Posta, hogy egy nagyobb összegért cserébe kinyitják az egyik bezárt hivatalt. Ezért a város önkormányzatának kellett volna több tíz millió forintot fizetnie, amire nem volt pénzük. Így nem fogadták el az ajánlatot, az ellenzéki vezetésű képviselőtestület más megoldást keresett.

Másfél hónap tárgyalás után sikerült megállapodnia az önkormányzatnak egy vállalkozóval, aki máshol is üzemeltetett már postát. A hivatalt üzemeltető vállalkozó azt mondta: egy idő után egyértelmű volt, hogy belevág a posta üzemeltetésébe.

Azóta már több százan mentek el az újranyitott postára, ezért a képviselőtestület másik két bezárt postát is újranyitna.

Tavaly több száz helyen függesztette fel szolgáltatását a Magyar Posta, és csupán ott nyitottak ki ismét a postahivatalok, ahol az önkormányzat hajlandó volt ezért külön fizetni. Az állami vállalat a bezárásokat az energiaválsággal és a brüsszeli szankciókkal indokolta. A budapesti postabezárásokról kiadott közleményük szerint a

„szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie”,

Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy milyen gondokat okozhat, ha az önkormányzatoknak kell külön fizetnie az újranyitásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!