Tízperces szolgáltatással kínozza a Posta a Káptalanfán élőket

2023. április 3. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan megoldással rukkolt elő a Magyar Posta, miután a tavalyi energiaár-emelkedés hatására felfüggesztette szolgáltatását 364 helyen, és csupán ott nyitottak ki ismét a postahivatalok, ahol az önkormányzat hajlandó volt ezért külön fizetni. A 24.hu beszámolója szerint a nyolcszáz lelkes, Veszprém megyei Káptalanfán szintén zárva tart a posta, ezért itt és a környező településeken autós kézbesítéssel oldják meg a szolgáltatást.

Csakhogy a káptalanfaiakhoz általában 8:40 és 9:20 közt érkezik meg a mobil postás, ám akinek nem sikerül átvennie a nevére érkező küldeményt, annak mindössze tíz perc áll rendelkezésére a következő napon, hogy odaérjen a bezárt postahivatalhoz, mert ezután nem találja ott a mobil postást. Korábban többen panaszkodtak arra, hogy nem kaptak értesítést az érkező küldeményekről, de ez a probléma a reklamációk hatására valamelyest enyhült.

A cikk szerint a mobil postás sajátos munkarendje hamis dilemma elé állítja a falubelieket, hiszen ha a legközelebbi nagy postára, a 30 kilométerre lévő Tapolcára mennek autóval, hogy átvegyék küldeményeiket, az akár háromezer forint üzemanyagköltséggel járhat. Esetleg buszozhatnak is, ez esetben 1600 forint költséggel, illetve órákig tartó utazással kell számolniuk, vagy szabadságot vehetnek ki, hogy otthon várják a postást, illetve megbízhatják a velük közös háztartásban élő hozzátartozójukat, hogy vegye át nevükben a levelet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!