A kaszkadőrgyalogos esete a száguldó BMW-vel: métereken múlt a gázolás

2023. november 5. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon évente több mint kétezer gyalogosbaleset történik, amelyek közül az enyhébb következményekkel járó elütések, illetve elsodrások hasonlóan gyakoriak, mint a gázolások, vagyis azok az esetek, amikor az áldozat a jármű kerekei alá kerül. A balesetek egy részét az autók, vagy más járművek vezetői okozzák, de azoknak az ügyeknek az aránya is jelentős, amelyekben a gyalogosok figyelmetlenek, illetve szabálytalanok.

A Budapesti Autósok ezúttal egy olyan videót dolgozott fel Dr. Herpy Miklós közlekedési ügyvéd közreműködésével, amelyben valaki a főváros legforgalmasabb kivezető útján, a Szentendrei út kétszer négysávos Flórián téri szakaszán próbál meg átkelni az autók közt, noha a közelben aluljáró is található. A felvételen jól látszik, hogy a szabálytalan gyalogos már a belső sávon jár, amikor az Árpád hídi felüljáró irányából felbukkan a forgalom többi résztvevőjénél jóval gyorsabb, fehér BMW M3-as.

Az autó vezetője az utolsó pillanatban áttér a középső sávba, ahol egy sötét színű Volkswagen Arteon fékez, hogy segítse a sávváltást. A videóból kiderül, hogy a látottakhoz hasonló esetekben milyen szankcióra számíthat egy autós, illetve egy gyalogos, ha elkerülik az ütközést, illetve, milyen következmények várhatók, ha megtörténik a baleset.

A Telexen a közelmúltban olvashattak részletesen a gyalogosokra vonatkozó közlekedési szabályokról, miután a rendőrség néhány másodperces videóban adott túlélési tippeket a kijelölt átkelők használatához, majd erre Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár kritikus hangvételű posztban reagált a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!