Ungár Péter az ellenzékről: Vannak szobafestő-mázolók, meg van Chagall, utóbbi Gyurcsány

2023. október 30. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Haragszom a főpolgármester úrra. Ennek a haragnak van politikai oka is, amit minden egyes alkalommal el fogok mondani, ez pedig az, hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára. Vele is sokkal jobb eredményt értünk volna el tavaly, de Dobrev Klárával, meg még Jakab Péterrel is” – mondta Ungár Péter, az LMP társelnöke a Válasz Online-nak adott interjújában.

Ungár beszélt a jövő évi önkormányzati választásokról. Azt mondta, Karácsony Gergely főpolgármesterként vállalt egy programot, amely nem nagyon valósult meg. „Ennek nem csak ő az oka, pandémia is volt, a kormány is elvont pénzeket, de azért az hadd ne legyen már a világ fideszbérenckedése, ha megvizsgáljuk, hogy mit tett meg és mit nem, aztán ez alapján hozzuk meg a döntésünket a további támogatásáról” – tette hozzá.

„Karácsony Gergely mindkét budapesti mérés szerint annyit tud, mint az úgynevezett ismeretlen ellenzéki jelölt. Sem többet, sem kevesebbet” – mondta Ungár, hozzátéve, hogy nem lát arra valódi esélyt, hogy fideszes legyen a következő főpolgármester. Arra a kérdésre, hogy az LMP indít-e jelöltet Karácsonnyal szemben, nem válaszolt.

Ungár arról is beszélt, hogy 2010 óta radikálisan megváltozott a véleménye Gyurcsány Ferencről, a DK elnökéről, noha 2006-ban ő is az utcán tüntetett ellene. „Most már az a divatos ellenzéki állítás, amit Donáth Anna is megírt múlt héten a Válasz Online-ra: hogy Gyurcsány Ferenc egyenlő Orbán Viktor. Ez viszont egyszerűen nem igaz” – mondta az LMP társelnöke.

„Ha megnézzük a többi ellenzékit, azt látjuk, hogy vannak szobafestő-mázolók, meg van Chagall – utóbbi Gyurcsány. Tetszik, vagy sem. Képes lehet összehozni egy választáson esélyes konglomerátumot. Persze vezetni nem vezetheti már az országot. Olyan ez, mint az ígéret földje, meg Mózes. Az ő útja addig tart, oda ő már nem léphet be” – mondta Ungár, hozzátéve, hogy emiatt Dobrev Klárát sokkal alkalmasabbnak tartja a kormányzásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!