Sebességmérő kihelyezésével számolna le a gyorshajtással a terézvárosi önkormányzat

2023. október 29. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Sebességmérőt helyez ki a terézvárosi önkormányzat a jövő évtől, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat. A kerület négy pontjára trafiboxot is telepítenek, amivel a sebességmérőt tudják használni. Mindez 35 millió forintba kerül. A boxok helyeiről a BRFK, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat.

Az alábbi a helyeken lesznek trafiboxok:

  • az Andrássy út – Izabella utcai csomópontba,
  • az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópontba.

Az önkormányzat közleménye szerint a box előnye, hogy egy mozdulattal 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

Soproni Tamás polgármester azzal indokolta a lépést, hogy más települések példái is azt mutatják, hogy ahol sebességmérő és trafibox van, ott nincs gyorshajtás és kevesebb a baleset is. ,,Más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban."

Idén több olyan halálos közúti baleset is történt Budapesten, ami után felmerült, hogy több sebességmérésre alkalmas kamerára lenne szükség a fővárosban. Ezt szorgalmazta Karácsony Gergely főpolgármester is, miután a Harminckettesek terénél egy autó a villamosmegállóba csapódott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki a helyszínen meghalt. A nyáron történt Árpád hídi baleset után ismét kamerák beszerzését ígérte a főpolgármester. Augusztus végén 45 sebességmérőt szerzett be a budapesti önkormányzat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!