Bekötött szemű diákok akcióztak a Nemzeti Múzeum előtt

2023. október 29. – 11:57

Bekötött szemű diákok akcióztak a Nemzeti Múzeum előtt
Forrás: aHang / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik! címmel akciózott az Egységes Diákfront a Nemzeti Múzeum előtt. Az aktivisták arra hívták fel a figyelmet, hogy valódi oktatási reformokra van szükséges ahelyett, hogy a 18 éven aluliakat kitiltják a World Press Photo kiállításról. A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt.

Dúró Dóra törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, „azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – fejtette ki Dúró.

A Telex megnézte a Nemzeti Múzeum kiállításán a Dúró Dóra által problémásnak tartott fotósorozatot, erről itt olvashatnak bővebben.

Az aHang videója szerint a bekötött szemű diákok a 7IGEN-es alternatív népszavazás kérdéseit tartották a kezükben, ezeket a 7igen weboldalán lehet megismerni.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás egyik kérdését sem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság. Volt, amelyiket a bizottság túl hosszúnak találta, volt, ami szerintük nem volt elég egyértelmű. Bár a benyújtók a döntést megtámadták a Kúrián, végül ez sem vezetett eredményre.

A szervezőknek az a célja, hogy több mint 200 ezer ember vegyen részt az alternatív népszavazáson. A népszavazás eredményével nemcsak belföldön, de európai uniós szinten is szeretnének nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!