Lerobbant a Ljubljanába tartó IC Pétfürdőnél, a sínekre ugrálhattak le az utasok

2023. október 28. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton a Déli pályaudvarról 9 órakor Ljubljanába elindult Citadella IC (IC 246) mozdonyhiba miatt Pétfürdőtől várhatóan 80 perces késéssel közlekedik tovább – tájékoztatott a MÁV a Mávinform Facebook-oldalon.

A Telex egy olvasója, Ferenc is a járaton utazott, és ezt írta az esetről:

  • 20 percet álltak tájékoztatás nélkül,
  • aztán aki akart, leugrálhatott a sínekre (peron ott már nincs) és visszasétálhatott az állomásra 200-300 métert.
  • Valamikor majd érkezik 70 perc múlva egy mentesítő Zalaegerszeg felé, a Szombathely felé utazók felszállhatnak majd a 11:15 körül érkező vonatra.

Frissítés: délután újabb információt kaptunk a Ljubljanába tartó utasok sorsáról egy olvasónktól, aki maga is a lerobbant vonaton utazott. Mint írja, Zalaegerszegen leszállították őket (mivel a vonat megy vissza Budapestre), majd átterelték egy zsúfolt Katica IC-re. Beszámolója szerint a MÁV helyszíni munkatársa ezzel a mondattal nyugtatta a másodjára is vonatot váltókat: „Szálljanak fel erre, megy a határra, majd lesz valahogy”.

Fotó: Olvasó / Telex
Fotó: Olvasó / Telex

A magyar vasúttársaság az utóbbi időben egyre gyakrabban bizonyul megbízhatatlannak, olykor veszélyesnek is az utasokra. Lázár János építési és közlekedési miniszter a MÁV-ról azt tartja, késik, lassú és kényelmetlen, de legalább olcsó, az utasbiztonságból pedig nem engednek. Ugyanakkor közlekedési szakértők, köztük Vitézy Dávid drámainak tartják a helyzetet.

„A tervek szerint egy teljesen új InterCity-flotta beszerzése indult volna meg, beleértve a mozdonyokat is. A jelenlegi közlekedési kormányzat ezeket a terveket egyelőre leállította, gondolom, az uniós források elapadása és az általános költségvetési helyzet nehézsége miatt” – mondta még egy nyári interjú során a volt államtitkár. A helyzetet talán használt motorvonatokkal lehetne megoldani a következő években, írtuk a MÁV eszközeinek állapotával foglalkozó részletes cikkünkben nyáron.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!