Kormányinfót hirdettek szerda estére, Csák János is ott lesz

2023. október 25. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Kormányinfót hirdetett meg szerdán kora estére a Kormányzati Tájékoztatási Központ, aminek meghívójából kiderül, hogy az eseményen Csák János kulturális és innovációs miniszter is ott lesz Szentkirályi Alexandrával és Gulyás Gergellyel.

Csák János délelőtt Gulyással együtt részt vett a Karmelitában azon a megbeszélésen, amin Orbán Viktor Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikust fogadta. Ezen szó volt a Krausz vezette Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ (CMF) 2030-ig tartó stratégiai céljainak megvalósításához szükséges intézkedésekről, ez alapján véglegesíti a kormány azt az előterjesztését, amely a kutatások további kormányzati támogatását célozza. Vagyis Krausz várhatóan további támogatást kap a kutatásaihoz.

Krausz Ferenc október elején kapta meg a fizikai Nobel-díjat Pierre Agostinivel és Anne L’Huillier-vel megosztva, kutatásaikhoz korábban az Európai Kutatási Tanácstól is kaptak támogatást. Ez hosszú távra finanszíroz kockázatos, de magas megtérülést ígérő kutatásokat. A testület szerint összesen közel tízmillió eurót kaptak ebből a forrásból, erről részleteket itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!