Horváth Csaba szerint Hadházy Ákos méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére, mert nemmel szavazott a terrorizmust elítélő határozatra

2023. október 25. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Horváth Csaba szerint Hadházy Ákos méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére, mivel szerdán a parlamentben nem szavazta meg azt a határozatot, amely elítéli a Hamász Izrael elleni terrortámadását. A XIV. kerület MSZP-s polgármestere a Facebook-oldalán azt írta, „mély megdöbbenéssel” látta, hogy Hadházy nemmel szavazott a kérdésben.

„Nincs az a belpolitikai haszonszerzés, ami igazolhatná a terrort elítélő nyilatkozat elutasítását. A jóérzésű zuglói emberekkel együtt elutasítjuk a terrorizmus minden formáját, és azokat is, akik kibúvókat keresnek ebben az ügyben. Hadházy Ákos egy még mindig hiányzó bocsánatkéréssel sem tudná meg nem történtté tenni ezt a gyalázatot, ahogyan mismásoló, hosszan magyarázkodó posztjával sem, ezért méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére” – írta Horváth, aki szerint ebben a helyzetben „nincs helye az egyrészt-másrészt típusú, sunyi kibúvókeresésnek”.

A szavazás előtt Hadházy Ákos egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért fog nemmel szavazni a határozatra. Azt írta: „Addig rendben is van, míg az ember csak a címet, esetleg az első két bekezdést olvassa. Utána azonban kiderül, hogy a szép cél mögött természetesen ott a propaganda mocskos cinizmusa és hazudozása. A politikai nyilatkozat olyanokkal ijesztgeti a magyarokat, hogy az Európába »ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett« migránsok közt ott vannak »a Hamasz és más terrorszervezetek megbízottjai«; ez pedig »a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye«.”

„A NEM-mel leginkább az a cél, hogy felhívjam arra a figyelmet, amit csak a vak nem lát, vagy akit a propaganda elvakít. (…) A Fidesz által oly sokszor és oly nagy kéjjel eljátszott primitív csapda az, hogy egy határozati javaslatba egy valid, nem vitatható állítás mellé belekeverik a propaganda hazugságait is, majd az ellenzéken számon kérnék, ha nem szavazza meg azt. Lehet aztán itt az ellenzéknek taktikázgatni, módosító javaslatokat tenni, tartózkodni vagy sunnyogva nem nyomni gombot.”

Hadházy azt is írta a posztjában, hogy levelet küldött Izrael budapesti nagykövetének, amelyben tájékoztatta őt a döntése okairól, és egyúttal biztosította arról, hogy együttérez az október 7-i támadás áldozatainak hozzátartozóival, és nem vonja kétségbe Izrael önvédelemhez való jogát.

A terrorizmus elítéléséről szóló politikai nyilatkozatot a Fidesz terjesztette az Országgyűlés elé. A nyilatkozatban elítélik a Hamász Izrael elleni terrortámadását, de szó van benne a menekültekről is: a Fidesz szerint „az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett tömegek, akik között ott vannak a terror hívei, a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai is, közvetlen és súlyos kockázatot jelentenek az európai polgárok, illetve a kontinens biztonságára. Ez a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye.”

A határozatot végül 168 igennel, 2 nemmel és 4 tartózkodással fogadta el az Országgyűlés. A javaslatot a Fidesz, a KDNP, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselői támogatták, Hadházy mellett a mi hazánkos Novák Előd szavazott még nemmel, a Mi Hazánk többi képviselője pedig tartózkodott. A Momentum parlamenti frakciója nem vett részt a szavazáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!