Gulyás: Orbán Viktor a 4iG nevében sohasem tárgyalt

2023. október 25. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor titokban tárgyalt a 4iG nevű cég egyik privát üzletében, és a hivatalosan magántulajdonban lévő vállalat rejtett módon hozzájutott több mint 70 milliárd forintnyi állami befektetéshez is. Erről a Direkt36 írt, ez valóban így van? – kérdezte a Telex, mire Gulyás azt mondta, a tőkealapot kell megkérdezni, ő nem tud róla. Ha van egy pénzügyi alap, annak van egy vezetése, nem az állam dönt. Az ő ismereti szerint nem volt olyan kérdés a kormány előtt, hogy valamilyen alapban vegyenek részesedést.

Ezután a miniszter azt fejtegette, hogy az alapba történő pénzkihelyezésnél „lehetséges” a kormánydöntés, de ezután már nem kellenek kormánydöntések. Tehát ezek az alapok „a meghatározott területen gazdálkodhatnak”, például dönthetnek egy összeolvadásról, de ezekhez már nem kellenek kormánydöntések.

Azt is mondta, „Orbán Viktor a 4iG nevében sohasem tárgyalt, Orbán Viktor Magyarország nevében szokott tárgyalni”, és eladás szándéka nélkül sem szólított fel senkit átadásra a miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!