Liberty Dunaújváros lett a Dunaferr

2023. október 24. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Október 20-án lezárult a tranzakció, a dunaújvárosi Dunaferr végérvényesen az indiai-angol acélipari céghez, a Liberty Steelhez került, és most már a társaság új neve is nyilvánosságra került: a Dunaferr Liberty Dunaújváros lett – írja a Portfolio.

Az új cégvezetés felvázolt egy 100 napos programot is, amelyben az átvátel utáni teendőket vázolják fel. A célkitűzések között szerepel a termelés dekarbonizációjának felgyorsítása is, 2030-ra cél a teljes karbonsemlegesség.

Július elején derült ki, hogy a veszteségesen működő vasművet egy pályázat eredményeként a Liberty Steel veszi át. A cég 55 millió eurót, akkori áron 15,4 milliárdot fizetett. A Gazdasági Minisztérium október elején közölte, hogy az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását.

Kedden indult el a vállalat hivatalos weboldala, ezen azt írják, „a dunaújvárosi gyár bekapcsolódása megerősíti a Liberty pozícióját Közép- és Kelet-Európa gyorsan növekvő piacain”, a Liberty A Liberty romániai és csehországi termelési kapacitásai ugyanis „lehetővé teszik a Dunaújvárosban meglevő feldolgozási kapacitását jobb kihasználását és a kölcsönösen előnyös kereskedelmi együttműködést”.

A honlapon közzétett terv szerint, a következő száz napban kidolgozzák a stratégiai terveket és meghatározzák az „egész szervezetre kiterjedő szinergiákat”. Emellett folytatják az előkészületeket az elektromos ívkemence telepítéséhez. A cég a múlt hónapban kötött megállapodást a CISDI Engeneering Co-val, ami egy 1,5 millió tonna/év kapacitású elektromos ívkemencét szállít majd Dunaújvárosba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!