Porga Gyula: Nagy szó városunkban, hogy idén már másodszor jár Veszprémben Orbán Viktor

2023. október 23. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Azt már megszoktuk, hogy a kézilabdacsapatunkért Európa-szerte sokan szurkolnak, de azzal a gondolattal még barátkoznunk kell, hogy Európa és Magyarország kulturális fővárosa is Veszprém lett 2023-ban. Erről beszélt Porga Gyula, a város fideszes polgármestere az ünnepségen.

„Jó, ha nem riadunk meg saját árnyékunktól” – fogalmazott, és megköszönte a magyar kormány segítségét is, nagy eredményeket értek el az elmúlt hónapokban. Veszprém idén Európa Kulturális fővárosa, ami jó esélyt kapott Porga szerint, hogy a kisváros lakói újra büszke, magabiztos, öntevékeny veszprémiek legyenek.

„Idén már másodszor köszönthetjük a városban Magyarország miniszterelnökét, és sokadszor a nyilvánosságot, ami nagy szó annak a közösségnek az életében, amely néha kisvárosként tekint önmagára” – fogalmazott Porga. Orbán májusban járt utoljára a városban.

Arról is beszélt a polgármester, hogy Veszprém éppúgy Szent István városa, mint a bajor Gizella királyné városa, és mindenkié, aki elfogadva a szabályait, szokásait itt építette fel az otthonát, és ennek a közösségnek a javát szolgálja. „Mi nem azt kérdezzük, hogy honnan jöttél, hanem azt, hogy velünk tartasz-e. És ha velünk tartasz, számítunk rád, és számíthatsz ránk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!