Gattyán György pártja is indul az EP-választásokon jövőre

2023. október 23. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Önállóan indul és saját listát állít a 2024-es európai parlamenti választásokon a Megoldás Mozgalom – jelentette be a párt YouTube-csatornájára feltöltött, 1956-os megemlékező videójában Huszár Viktor, a párt elnöke. A videóhoz küldött közlemény szerint a MeMo, amit a 2022-es országgyűlési választás előtt alig pár hónappal alapított Gattyán György milliárdos üzletember, új politikai programot dolgoz ki és új együttműködésen alapuló politikai kultúrát akar létrehozni.

Azt írták, a párt azért indul az EP-választáson, mert „sem a jelenlegi kormányzópártokban, sem az ellenzéki pártokban és azok szövetségeiben sem látja azt a fajta szellemiséget, amit 67 évvel ezelőtt szüleink, nagyszüleink képviseltek, amiért életüket áldozták.”

A Megoldás Mozgalom korábbi alapító-elnöke, Gattyán Görgy tavaly szeptemberben köszönt le a párt éléről, és Huszár Viktort választották új elnöknek. A párt júniusban tette közzé éves pénzügyi beszámolóját, amiből az derült ki, hogy Gattyán 912,5 millió forinttal támogatta a pártot, és 715,8 millió forint jutott a pártnak a központi költségvetésből.

Korábbi cikkünkben megnéztük a parlamenti pártok bevételeit is, amiből az látszik, hogy csak a Fidesz gazálkodhatott több pénzből, mint Gattyán pártja. A Megoldás Mozgalom 1,04 százalékot ért el a 2022-es választáson, összesen 58 929 szavazatot kaptak. Ezzel a parlamentbe ugyan nem jutottak be, de jogosultakká váltak állami támogatásra a 2022 és 2026 közötti ciklusban. A Megoldás Mozgalom terveiről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!