Ungár Péter: Talán szerénytelenül mondhatom, hogy fölfelé viszem a politika átlagszínvonalát

2023. október 21. – 10:12

Ungár Péter: Talán szerénytelenül mondhatom, hogy fölfelé viszem a politika átlagszínvonalát
Ungár Péter – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ungár Péter szerénytelenül azt mondaná, hogy szerinte ő fölfelé viszi a politika átlagszínvonalát, és csak azért lett ő az LMP listavezetője az EP-választásra, mert ő a párt legismertebb politikusa. A pártja pedig állítása szerint nagyjából 3,5 százalékon állhat, ami még messze van az öt százalékos küszöbtől, de azért szerinte lesz majd mandátumuk, mondta az LMP társelnöke a Blikknek.

Ungár arról is beszélt, azt nem mondaná, hogy szívesen támogatja Karácsony Gergelyt Budapesten az önkormányzati választáson, mert „történelmi bűn volt”, hogy Karácsony visszalépett Márki-Zay Péter javára az országgyűlési ellenzéki előválasztáson, de „lehetséges”, hogy erre hajlandó lesz. Azért az is „lehet”, hogy az LMP-nek lesz saját főpolgármester-jelöltje. Ez annyiban érdekes, hogy korábban még határozottabban állította azt, hogy az LMP támogatja Karácsonyt, mert nem látnak más alternatívát.

Nincs Ungár-interjú Schmidt Mária nélkül. A politikus azt mondta, néha szoktak politikáról vitázni a Terror Háza Múzeum főigazgatójával. „Annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény. Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja, nem tudom, mi ebben annyira meglepő”.

Azt nem hiszi, hogy az anyját túlságosan érdekelné, mi van a fia politikai karrierjével, hiszen ő fideszes, és „nagyon elkötelezett, fundamentálisan Orbán-hívő ember”.

Nem tudta megmondani, mennyire a vagyona, de milliárdos nagyságrendűnek saccolja. Ez főleg részvényekben van, amit az apjától örökölt. Arra nem válaszolt, mennyit költ egy hónapban.

De azt elárulta, hogy szokott verseket írni, álnéven. Meg is jelentek már költeményei, de nem mondta el, hol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!