December 10-ig marad a bécsi vasúti átszállás Nyugat-Európa felé

2023. október 19. – 22:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredetileg tervezett október 27. helyett december 10-ig nem lehet átszállás nélkül közvetlenül eljutni vasúton nyugat-európai városokba, olvasható az osztrák vasúttársaság honlapján.

„Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Bécsen keresztül Münchenbe 2023. október 4. és december 10. között. Ebben az időszakban a Budapest – Bécs – München RJX járatok Bécs főpályaudvarig járnak. A Budapestről Salzburgba vagy Münchenbe utazó utasoknak Bécsben át kell szállniuk.

A Budapest és Graz között Szentgotthárdon át közlekedő IC-járatok esetében Budapest Kelenföld és Tatabánya között mindkét irányban vonatpótló autóbuszok járnak. Kérjük, hogy a közúti forgalom miatt késésekre számítsanak.” – írja az ÖBB.

Az ÖBB többszöri figyelmeztetés után egyoldalúan bejelentette, hogy október 2-tól levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról, és Bécsben kettévágja a Linz, Salzburg és München felé továbbhaladó budapesti railjet vonatokat. A MÁV 1-es fővonalának felújítását Lázár János építési és közlekedési miniszter rendelte el, miután egyes szakaszokon olyan pocsék állapotba kerültek a sínek, hogy korlátozni kellett a vonatok sebességét.

Kapcsolódó színes olvasmány vonatpótlás idejére: A MÁV-val 1934-ben ugyanannyi idő volt eljutni Bécsbe, mint ma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!