Véletlenül, egy céges papírból tudta meg Viniczay Zsolt, hogy az egész családját átnevezték Viniczaira

2023. október 16. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Véletlenül, egy céges papírból tudta meg a székesfehérvári Viniczay Zsolt, hogy az anyakönyvi hivatal átnevezte Viniczai Zsoltra – írja az RTL. A változás az egész családot érinti, Viniczay szerint azért nevezték át őket, mert kiderült, hogy az 1908-ban született nagyapja eredetileg Viniczaiként írta a nevét.

Viniczay Zsolt szerint az anyakönyvi kivonatát azért ellenőrizhették, mert az unokája éppen házasodni készül. A hivatalban azonnal kérte a neve visszaváltoztatását, de azt mondták neki, hogy az ügyintézés ideje legalább 30 nap. Szerinte ez azért probléma, mert a céges ügyeiben sem járhat el.

Az anyakönyvi hivatal az RTL kérdésére azt mondta, hogy 2014-ben vezették be az Elektronikus Anyakönyvi Rendszert, ahova folyamatosan töltik fel a papír alapú adatokat. Ha pedig eltérést vesznek észre, akkor az anyakönyvvezető hivatalból köteles intézkedni és visszaváltoztatni a nevet. Erről az érintetteket most elfelejtették tájékoztatni.

A jelenség nem új, tavaly mi is írtunk róla, hogy egy olvasónk nevét egy száz évvel ezelőtti hiba miatt egyik napról a másikra megváltoztatták. Aztán kiderült, hogy az anyakönyvi hivatalban elég gyakran követnek el hibákat, a lehető legkülönfélébb random névváltoztatások is meg tudnak történni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!