Tóth Gabit és Patakyt is támogatta a Szerencsejáték-cég, de a legtöbb szponzorpénz Tiborcz felé vándorolt

2023. október 12. – 08:17

Tóth Gabit és Patakyt is támogatta a Szerencsejáték-cég, de a legtöbb szponzorpénz Tiborcz felé vándorolt
Pataky Attila az Edda Művek koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2021. december 28-án – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenöt, javarészt már korábban is támogatott szervezet között osztott szét több, mint 500 millió forintot a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban és szeptemberben, írja a HVG. Hárman kaptak adómentes közérdekű adományt (25-15-5 millió forintot), a többiekkel szponzorációs szerződést kötöttek.

A legmagasabb összeget, nettó 105 millió forintot a KOD Média Kft. kapta, őket már az elmúlt két évben is támogatták, összesen 115 millióval. A KOD Média tulajdonosa a HGY Invest Kft., amelynek új tulajdonosa viszont május óta a Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealap.

Nettó 100 milliót kapott a Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában álló Symphonic Concert Management Kft., a cég tavaly és 2021-ben is 150-150 millióhoz jutott ugyaninnen.

Nettó 78 740 157 Ft ütötte a markát a P.Management Kft-nek, a cég marka azonos a nemrég tiszteletbeli székellyé avatott Pataky Attila markával, ugyanis a P.Management Kft. egyszemélyes tulajdonosa az Edda énekese. Pataky ugyanennyit kapott 2021-ben is, tavaly viszont nettó 141 732 284 forintot.

A Tóth Gabi koncertjeit szervező cég, a Backstage Management Bt. nettó 30 millió forintot kapott, ez ötmillióval kevesebb, mint amennyit tavaly juttatott neki a Szerencsejáték-cég.

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet szervezi, idén 25 milliót kaptak. 20 millió jutott a TRP Hungary Kft.-nek, Őry Tamás felesége, Szijjártó Sarolta a magyar külügyminiszter testvére, közös cégük az autósportban utazó cég, nemrég vásárolták meg a 4,6 kilométeres, KymiRing nevű motorpályát Finnországban.

15-15 milliót kapott a Békemeneteket szervező CÖF alapítójához, Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány, valamint a Network 360 Reklámügynökség Kft., amely Csetényi Csabáé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!