Segítőpont nyílt a Mammutban, ahol gyakoriak az öngyilkosságok

2023. október 12. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt egy segítőpont a budapesti Mammutban, jelentette be Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A bevásárlóközpontban az elmúlt években gyakorivá váltak az öngyilkosságok.

„Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával” – írta a Facebookon Őrsi.

A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen. Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat.

A pont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. „Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória” – sorolta a polgármester.

A II. kerületi polgármester a hó elején egyeztetést kezdeményezett a Mammut bevásárlóközpont üzemeltetőivel, hogy biztonságosabbá tegyék a plázát, ahol az elmúlt 13 évben heten lettek öngyilkosak. Legutóbb július végén ugrott le egy ember az épület tetejéről, ő a helyszínen meghalt.

Korábban bejelentették azt is, hogy külön csoportot állít fel a Mammut, hogy megakadályozza a további öngyilkosságokat.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!