Külön csoportot állít fel a Mammut, hogy megakadályozza a további öngyilkosságokat

2023. augusztus 2. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

„A közelmúltbeli események fényében szakértői csoportot állítottunk fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgáljuk, vannak-e további intézkedések, amelyeket bevezethetünk a hasonló esetek elkerülése érdekében” – olvasható a Mammut Bevásárlóközpont a 24.hu-nak küldött közleményében.

A budai pláza azután adott ki részletes tájékoztatást, hogy Őrsi Gergely II. kerületi polgármester egyeztetést kezdeményezett az üzemeltetőkkel, hogy biztonságosabbá tegyék a bevásárlóközpontot, miután vasárnap leugrott egy ember a Mammut emeletéről, és nem élte túl a zuhanást. Az elmúlt 13 évben heten lettek öngyilkosok a Mammutban.

A bevásárlóközpont a közleménye szerint

  • fizikai változtatásokat hajt végre;
  • együttműködik egy országos lelkisegély-szolgálattal, hogy szakmai véleményüket figyelembe vegye, ide értve akár helyszíni lelki tanácsadás biztosítását is;
  • a lehetséges közös lépésekről a II. kerületi önkormányzattal is egyeztet.

Azt is írják, hogy már eltávolítottak minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), ami megkönnyítheti vagy bátoríthatja a korláton való átmászást, képzést tartanak a biztonságiaknak, és bevezették a gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten. „Mentálhigiénés támogatást ajánlottunk fel a bevásárlóközpontban dolgozók számára, akik az esemény érintettjei voltak, és ezt igényelték” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!