Visszamegy a Leopard tank Tatára az NKE Hungária körúti campusáról

2023. október 12. – 21:06

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember végén egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka a Hős utcánál Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium akkor azt közölte: a Magyar Honvédség Leopard 2A4 típusú harcjárműve Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett, hogy a Katonai vezetői alapképzési szakos, harmadéves honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják.

A Honvédelmi Minisztérium friss közleménye szerint a Leopard csütörtökön visszatér anyaalakulatához, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az érintett útszakaszon. Este 20 órától hajnali 1 óráig a honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárja „technikai átcsoportosítást hajt végre” a Tata-M1-M0-M5 autópálya bevezető szakasza – Budapest X. Könyves Kálmán krt. – Hungária krt. – Hős u., majd vissza a Hős u. – Pongrác út – Kerepesi út – Veres Péter út – Szabadföld út – 3-as út – M0 autó út-M1-Tata útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

A múltkori Hős utcai manőverről készült videók:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!