Megválaszolta a HM, hogy miért ment át egy Leopard tank éjszaka a Hungária körúton

2023. szeptember 28. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy, a TikTokra feltöltött videó szerint egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka a Hős utcánál Budapesten, emiatt az érintett útszakaszt átmenetelig le is zárták, írta csütörtökön délelőtt a Magyar Nemzet. A Honvédelmi Minisztérium fél 12 után nem sokkal kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett. Erre Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke adott parancsot.

A HM közölte, hogy a tankot megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte Budapesten, a Hős utca kereszteződésében, ahol harcjármű gumibetéten „saját lábon” közlekedett.

Többen is felvették videóra, ahogyan a tank keresztbe fordul az utcán, három sávot elfoglalva, miközben két katonai ruhás férfi navigálja.

A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani, írta a Honvédelmi Minisztérium.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!