Sajnálja a történteket a sofőr, aki a kerítésnek hajtva egy 9 éves kisfiú halálát okozta

2023. október 12. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

A BRFK a letartóztatását kezdeményezte, az ügyészség azonban szabadlábra helyezi azt a sofőrt, aki kedd reggel nekihajtott egy kőkerítésnek a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskola udvaránál. A kődarab lezuhant egy éppen ott tartózkodó fiúra, a gyerek életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt. Édesanyja megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A nyomozó hatóság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a balesetet okozó férfit.

A férfi a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, részletes vallomást nem tett, ugyanakkor kifejezte sajnálatát a történtek miatt és jelezte, hogy együttműködik a hatósággal

– mondta a 24.hu-nak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A rendőrség a kihallgatás után előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására, a nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azonban a férfi szabadlábra helyezéséről intézkedett, mivel nem talált olyan eljárási cselekményt, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná. A gyanúsított büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, és az életkörülményei rendezettek, emiatt intézkedtek a gyanúsított őrizetének megszüntetéséről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!