„A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük” – írta annak a XX. kerületi iskolának az igazgatója, amely előtt meghalt a harmadikos diák

2023. október 11. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

„A Gyulai István Általános Iskola egész közösségének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Ricsi családjának” – kezdte bejegyzését a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskola honlapján Lernyei Ákos igazgató azután, hogy kedden kora reggel meghalt az iskola egyik tanulója az intézmény előtt.

Az iskola udvaráról éppen egy papírgyűjtés miatt odaérkező teherautó állt ki, ami haladás közben nekiment a kőkerítésnek, ami így lezuhant, az éppen ott közlekedő kilencéves fiúra. Ricsi édesanyját a helyszínről mentővel vitték el, mert megsérült.

„A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben. Kérjük, Ricsi emlékét ne övezze feszültség és indulatok, ne bántsuk most egymást a gyászunkban”

– írta még üzenetében az igazgató, majd azzal folytatta, hogy csütörtökön 17.30-tól csendes gyertyagyújtással emlékeznek az iskola udvarán a tragédiában meghalt fiúra. A diákokat pszichológus segíti a trauma feldolgozásában – tette még hozzá.

Az iskolában a tragédia után nem rendeltek el tanítási szünetet, mert az igazgató magyarázata szerint jobbnak tartották, ha a gyerekek együtt vannak a tanárokkal és a pszichológussal az első két órában, azután pedig próbálják folytatni a tanítást az órarendek szerint. Mindezek mellett biztosítottak lehetőséget a diákok igazolt hazavitelére.

A teherautó 48 éves sofőrjét a rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként hallgatta ki kedden, és ezután őrizetbe is vették.

A Hamburger Recycling Hungary Kft., melynek teherautója, illetve sofőrje érintett az ügyben, a Telexnek azt írta, hogy autóval az iskolai papírgyűjtésről hoztak el anyagot kedden reggel. A cég ügyvezetője akkor azt közölte, hogy „munkatársunkkal még részletesen nem volt alkalmunk beszélni, és nem is kaptunk a rendőrségtől, sem pedig más helyről hivatalos tájékoztatást. Cégünk minden munkatársa megrendült a történtek kapcsán, mély részvétünket fejezzük ki a kisfiú családjának, hozzátartozóinak, az iskolának és várjuk, hogy tisztázódjon, pontosan mi történt a helyszínen. Addig is kapcsolatot tartunk az iskolával, hogy miként tudunk a leghasznosabban segíteni ebben a tragikus helyzetben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!