Szeretnél családot alapítani? – elindult Novák Katalin családbarát kérdőíve a Twitteren

2023. október 10. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretnél családot alapítani?” – ezzel a kérdéssel indította el Novák Katalin családbarát kérdőívét a Twitter-oldalán, szúrta ki a Magyar Nemzet.

A köztársasági elnök egy korábbi posztjában azt írta, hogy a kérdőív célja, hogy az emberek ráeszméljenek arra, hogy a demográfiai jégkorszak ellen csak úgy küzdhetünk, ha minél többen családot alapítanak. Így a következő tíz hétben minden kedden fel fog tenni egy kérdést a gyermekvállalással kapcsolatban. Ehhez a küzdelemhez csatlakozott a 11 gyerekes Elon Musk is, aki az austini találkozó után magyar családpolitika legújabb szövetséges lett. Musk Novák Katalin kérdőíves felhívására azt reagálta Twitteren, hogy „Csináljuk!”.

Novák Katalin az idei Demográfia Csúcs házigazdája volt, ahol többek között arról beszélt, hogy „ma a családbarátok szabadságharcát vívják”, majd felolvasta a „a családok 12 pontját” olyan követelésekkel, mint hogy a gyerekeknek joguk legyen a születési nemükön felnőni, ne legyen anyagi akadálya a gyerekvállalásnak, jusson figyelem a határon túli családokra, becsüljük meg az időseket. Legutóbb pedig az Utah állambeli Brigham Young University hallgatóink beszélt arról, hogy a gyermekvállalás menti meg a világot. A Magyar Nemzet szerint ez volt a köztársasági elnök amerikai körútjának utolsó állomása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!