RTL: Ősszel kijavíthatja a minisztérium a vesszőhibát a melegellenes rendeletben

2023. október 9. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az Igazságügyi Minisztérium azt közölte az RTL Híradóval, hogy még az ősszel kijavíthatják a vesszőhibát, amit a könyvfóliázásról szóló rendeletben vétettek.

A Magyar Közlönyben a következő szöveg jelent meg: „termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható”.

Ez pedig nem azt jelenti, hogy elkülönítve és zárt csomagolásban kell tartani, hanem – legalább is a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint – azt, hogy ha a könyvet elkülönítve tartják a többitől, akkor kell lefóliázni. Ha a többivel együtt tartják, nincs szükség a fóliára. Ha azt szeretnék kifejezni vele, amit a kormány szándékozott, akkor az „elkülönítve” után vesszőt kellene tenni.

A Fővárosi Kormányhivatal még júliusban szabott ki 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot azért a Líra könyvesbolt-hálózatra, mert a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadvány nem volt lefóliázva az egyik boltban, ahogy azt a melegellenes törvényben megszabták.

A Líra szerint ez a büntetés a vesszőhiba miatt nem érvényes, és a bíróságon keresik az igazukat. Nyáry Krisztián, a cég kreatív igazgatója beszámolt arról is, hogy az utóbbi időben gyakoribbak lettek az ellenőrzések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!