Zárt táborokba zárná a migránsokat Toroczkai, Rétvári szerint ez a legveszélyesebb migrációpárti javaslat

2023. október 9. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Azon vitatkozott Toroczkai László és Rétvári Bence hétfő délután a parlamentben, hogy a Mi Hazánk vagy a kormány támogatja-e jobban a migrációt.

„Úgy tűnik, hogy itt a magyar Országgyűlésben Önök mindannyian feladták nemzetállami koncepciót, a magyar Magyarország koncepcióját. Ebben bűnösek a kormánypártok és az ellenzéki pártok is” – kezdte napirend előtti felszólalását a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Toroczkai szerint a déli határnál anarchia van, átvették az irányítást egykori szíriai, afgán, marokkói migránsokból álló bűnbandák, akik felfegyverkezve, gépkarabéllyal sétálnak a kerítés mellett, és rendszeresen tüzet nyitnak a rendőrökre. A Mi Hazánk elnöke úgy tudja, hogy azt a parancsot kapták a rendőrök, meneküljenek el, ha tüzet nyitnak rájuk az illegális határátlépők. „Minket, akik ott élünk Dél-Magyarországon, (…) magunkra hagyott a magyar állam. Be kellene ismernie önöknek azt, hogy nem működik ez a rendszer”.

Nem határvadászokra és polgárőrökre van szükség Toroczkai szerint a határnál, azt követelte, hogy azonnal vezényeljék a honvédséget oda, és „abban a pillanatban, hogy gépkarabéllyal lőnek rájuk, azonnal tűzparancs, és viszonozzák a tüzet”. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a szabadon engedett embercsempészeket vissza kellene zárni a börtönökbe. A párt javaslata szerint dolgoztatni kéne az embercsempészeket, és el kellene kobozni a pénzüket, hiszen „több ezer euró van a betörő migránsoknál”.

„Az illegális migráció bűncselelmeny. Ne visszataxizzák őket a szerbiai oldalra, hanem zárt táborokba kell őket zárni, le kell folytatni a megfelelő eljárásokat, és akit nem fogad vissza a küldő ország, azt el kell küldeni egy afrikai országba”

– jelentette ki.

Arról is beszélt Toroczkai, hogy a kormány társadalmi nyomásra és a Mi Hazánk erősődését látva visszavonta a vendégmunkásokról szóló törvényt, de ezzel nem oldották meg a problémát. Szerinte változtatni kell a gazdaságpolitikán: magasabb bérekkel haza kell hozni a magyarokat, és a globális multik, akkugyárak helyett a magyar kkv-kat, vállalkozásokat kell támogatni.

„Európában Magyarország tudja a leghatékonyabban megmutatni minden országnak, hogy hogyan kell a külső határokat megvédeni, hogyan kell a törvényeket betartatni” – reagált a kormány nevében Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Toroczkai felszólalására.

Mindenkinek el kell döntenie Rétvári szerint, hogy a törvények vagy az embercsempészek oldalára áll-e. Aki megvédi a külső határokat, a törvények oldalán áll, aki pedig nyitottá teszi Európa határait, és kvóták szerinti szétosztást akar bevezetni, az embercsempészek oldalát képviselő. Arról is beszélt az államtitkár, hogy minden országnak saját magának kell eldöntenie, kikel akar együttélni, és hogyan képzeli el a jövőjét. „Nem szervezheti ki az Európai Unió az európai népességet az európai, a balkáni, az észak-afrikai és közel-keleti szervezett alvilág számára.”

„Ön az eddigi egyik legveszélyesebb migrációpárti javaslatot fogalmazta meg napirend előtti felszólalásában”

– mondta Toroczkainak. Ha ugyanis zárt táborokba zárnák az illegális határátlépőket, az brüsszeli nyelven azt jelentené Rétvári szerint, hogy regisztrálják őket. A dublini rendszer szerint pedig annak a regisztráló országnak kell vállalnia a felelősséget a menekültért. A Mi Hazánk javaslata azt jelentené az államtitkár szerint, hogy mindenkit Magyarországra toloncolhatnának vissza Nyugat-Európából, akit itt regisztráltak.

A déli határkerítés nagyjából 1 millió illegális menekült belépésétől óvta meg Magyarországot 2015 óta. „Ön viszont egy meggondolatlan javaslattal ezt az 1 millió embert Magyarországra visszaküldhetővé nyilvánítaná” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!