Vagyonvédelmi kamara: Túlzott volt a miskolci pályaudvaron leütött pár elleni testi erőszak

2023. október 9. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese szerint indokolatlan volt a miskolci személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak, amit egy ózdi pár ellen alkalmazott szombaton a Tiszai pályaudvar előtt. A pár ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Indokolatlan volt a személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak a miskolci pályaudvaron leütött pár esetében, mondta a Telexnek Gyöngy Ernő, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese. Hozzáfűzte, hogy véleményét az interneten terjedő videó alapján, az előzmények, és a vagyonőrt alkalmazó (munkáltató) vagyonvédelmi társaság vizsgálata, valamint a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv, a vagyonőrök meghallgatása nélkül alakította ki.

Gyöngy Ernő szerint a videón az látható, hogy a férfi ugyan támadólag lépett fel a vagyonőrrel szemben, de láthatóan alig állt a lábán, és a nőről is ugyanez mondható el. Mint hozzátette: kezdetben az őr jól intézkedett, kitért a láthatóan tudatmódosító szer hatása alatt lévő férfi támadásai elől. Közölte: megkockáztatja azt a kijelentést is, hogy a férfi védekezésre és komoly támadásra nem volt alkalmas állapotban, így komoly veszélyt nem jelentett az őrre.

„A nő ököllel való megütése egy ekkora erőfölényben lévő személy és vagyonőr részéről megengedhetetlen, jogszerűtlen”

– szögezte le Gyöngy Ernő.

Mint arról vasárnap beszámoltunk, egy, a Facebookon is közzétett videó szerint két embert is kiütött egy biztonsági őr szombaton Miskolcon, a Tiszai pályaudvar előtti téren. A vagyonőr a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója, akit szolgálati ideje alatt ért támadás a MÁV szerint.

A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves ózdi nő és egy 30 éves ózdi férfi ellen a miskolci Tiszai pályaudvaron történtekkel kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Információink szerint szombaton délután fél 5 körül a pályaudvar várótermében veszekedett egymással az ittas állapotban levő páros, és mivel zavarták a többi utast, felkérték őket, hogy hagyják el a várótermet. Kint a vasúti őr ellen fordultak, és megtörtént, ami a videón látszik: a biztonsági őr egy jobb egyenessel leüti a felé közeledő férfit, majd a nőt is kiüti. Az már nem látszik a videón, hogy amikor megérkeztek a rendőrök is, a magához térő páros tovább folytatta támadó, agresszív fellépését, amiért előállították őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!