Jobbik-frakcióvezető: Ha az önök terve sikerül, Rákay Philipet Rákay Filippínónak fogják hívni

2023. október 9. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Ezek az emberek azért érkeznek Magyarországba, már most is ezrével-tízezrével, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját (...). A migránsmunkások betelepítése Magyarországra nézve veszélyes, éppen ezért ezt meg kell állítani.”

Ki mondta ezt 2023-ban? Orbán Viktor, Kövér László, Toroczkai László?

Nem, Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjét idéztük, aki a migrációról beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben.

A Jobbik egy szervezetileg önálló, professzionális határőrséget javasol az illegális határátlépők megállítására. Mindeközben elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány embercsempészeket enged szabadon büntetlenül, de Lukács szerint azzal is kiskaput engednek a migránsoknak, hogy könnyítették a magyarországi foglalkoztatásukat. Annak örül, hogy a kormány visszakozott a vendégmunkások foglalkoztatásáról szóló törvény benyújtása után, de „az a helyzet, hogy Önöknek nem lehet hinni ebben a témában”.

„Ha az önök terve sikerül, és 500 ezer migránsmunkást telepítenek be, a végén még azt is megéljük, hogy az önök által oly kedvelt Megafon vezetőjét Rákay Philip helyett Rákay Filippínónak fogják hívni”

– mondta a képviselők nagy derültségére a Jobbik frakcióvezetője. A menekültek szerinte elveszik a magyarok munkáját, alacsonyan tartják a hazai cégeknél a béreket, és emiatt a magyar emberek inkább Nyugat-Európába mennek dolgozni. A gazdasági migráció semmilyen előnnyel nem jár szerinte Magyarországnak, „azt meg kell állítani, mert veszélyes”.

Segíteni kell a menekülteket, harcolni kell a populizmus ellen, és együtt kell működni az EU-val – Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökének korábbi szavait idézte válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. A Jobbik elnöke menedékjogot adott volna a Szíriából érkező menekülteknek, a 2019-es EP-kampányban pedig azzal kampányolt, hogy a határkerítések felszabdalnák Európát.

„Önök (…) masszívan mindig kiálltak a migráció mellett, és amit Brüsszel elvár – kvóták, beengedés, liberális hozzáállás – azt mind megteszik, és minket meg közben lepopulistáznak”

– mondta az államtitkár.

Arról is beszélt Rétvári, hogy „minden magyar állampolgárságú embercsempész magyar börtönben ül jelenleg is, ha elítélték vagy eljárás alatt áll”. Az elmúlt években ugyanakkor annyi embercsempészt fogtak el, hogy a magyar börtönökben már minden nyolcadik rab embercsempész volt, és mivel nem beszélnek magyarul, más a kultúrájuk, a szokásaik, az étkezésük, „többletterhet jelentettek a magyar börtönöknek”.

Egyetlen európai ország sem vette át a saját állampolgárságú embercsempészét, hiába kérte a magyar kormány, és egyetlen fillérrel nem járultak hozzá az itteni ellátásukhoz, folytatta az államtitkár.

„Miközben az embercsempészektől túlzsúfoltakká váltak a magyar börtönök, tehát reális esélye volt annak, hogy még nekünk kell fizetni az embercsempészeknek.”

Rétvári azt is mondta, hogy senkinek nem engedték el a büntetését. Ha egy embercsempészt még egyszer elkapnak Magyarországon, mennek vissza a börtönbe, és szigorúbb körülmények között kell elülniük a büntetésük maradék részét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!