A rendőrség szerint nem bűncselekmény, hogy egy fideszes le akart fizetni egy kutyapártost

2023. október 6. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy nyomozzon Lévai István Zoltán XVIII. kerületi volt fideszes politikus ellen – derül ki a Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes országgyűlési képviselőnek küldött válaszából. Lévairól szeptemberben derült ki, hogy ötmillió forintot akart fizetni a kutyapártos Aleva Mártának, hogy elinduljon a helyi DK-s polgármester ellen.

Lévairól a Válasz Online írta meg egy a birtokába került hangfelvétel alapján, hogy pénzt ajánlott az indulásért az MKKP-s politikusnak, Aleva Mártának. Lévai azért akarta elérni a kutyapártos politikus indulását, mert abban bízott, hogy a kutyapártos jelölt Szaniszló Sándort fogja gyengíteni, és így őt segíti a polgármesteri székbe. A fideszes választókerületi elnök az ügy kipattanása után lemondott.

A legfőbb ügyész Vadai Ágnes „nem gondolja, hogy az írásbeli kérdéseim nélkül is dolgozniuk kellene végre?” kérdésére adott válaszában írta le, hogy bűncselekmény hiányában elutasították a feljelentést. Polt Péter közölte, hogy Vadai kérdését „értékelés és esetleges további intézkedés végett” a nyomozó hatóságnak elküldte. Vadai egyébként arról is kérdezte Poltot, hogy ügyészség hivatalból indított-e vizsgálatot az ügyben, illetve arra is kíváncsi volt, hogy hol tart az ügy.

A történtekről a volt fideszes politikus Lévai a Facebookon azt írta, hogy rágalomnak minősíti a személyét ért vádakat, és azt állítja, csak tesztelte a kutyapárti politikust, szövetkeznek-e a DK-val. Lemondását pedig azzal indokolta, hogy noha saját bevallása szerint jogsértést nem követett el, a történtek következményeinek ismeretében vállalja a politikai felelősséget a hibájáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!