A fideszes jelölt hajlandó lett volna fizetni a kutyapártosnak, hogy induljon a XVIII. kerületi polgármester-választáson

2023. szeptember 18. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Válasz Online birtokába kerültek olyan hangfelvételek, amelyek azt bizonyítják, hogy a Fidesz jelöltje egy kutyapártos politikust próbál rávenni a választási részvételre, és ezért fizetni is hajlandó lenne. A helyszín Budapest XVIII. kerülete, a tét a polgármesteri szék, az ügy főszereplői pedig a kormánypárti Lévai István Zoltán és az ellenzéki Aleva Márta. A cikkből kiderül, hogy Aleva május 31-én kereste meg a Válasz Online szerkesztőségét a sztorival, majd csapdát állított a fideszes politikusnak.

Aleva Márta – forrás: MKKP
Aleva Márta – forrás: MKKP

Ebben a kerületben a korábban MSZP-s, ma már DK-s Szaniszló Sándor a polgármester, Lévai István Zoltán pedig a Fidesz választókerületi elnöke. Akár a főváros irányítása is múlhat az itteni polgármester-választáson. Lévainak lenne esélye, mert tavaly csak nyolcszáz szavazattal kapott ki az országosan ismert szocialista társelnök Kunhalmi Ágnestől. A kormánypárti jelöltnek az lenne az érdeke, ha az MKKP is bejelentkezne a polgármesteri székért, mert akkor nagy valószínűséggel megosztaná az ellenzéki szavazókat.

A lap szerint augusztus 8-án este találkoztak egy XIII. kerületi kávézóban. „Polgármester szeretnék lenni” – kezdte mondanivalóját Lévai, majd rátért arra, hogyan képzelné el az együttműködést.

Aleva azzal érvel, hogy „van a fejében egy szám”, ami alatt nem éri meg elindulni, mert sok munkaideje kiesik, és az országgyűlési választásokon is nagyon sokat bukott. Lévai ezt megértette, és korrekt hozzáállásnak nevezte. „Számolj, gondold végig” – tette hozzá.

A második találkozót pontosan egy hónappal későbbre beszélték meg. Aleva ekkor előállt a konkrét összeggel:

„A hogyan és miként az egyik kérdés, a mennyiért a másik. Rossz szájízű lenne, hogy mennyiért, de megpróbáltam kiszámolni, mennyibe került nekem, hogy kutyapártosat játszottam. És nagyjából 4 millióba került nekem ’22-ben…”

(…)

„Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.”

Lévai ezt korrektnek és konkrétnak nevezte, „mondd meg, hogy hova…”, tette hozzá. Végül némi egyeztetés után a kormánypárti politikus összefoglalta a helyzetet: „Akkor két út van. Az egyik, hogy akkor megmondod, hova kell ezt befizetni vagy átutalni. A másik verzió pedig az, hogy havonta akkor találkozunk.”

Az ügyletből végül a kutyapártos politikus szerint nem lett semmi.

Kérdéseinket elküldtük a Fidesz és az MKKP sajtóosztályának, valamint Lévai István Zoltánnak is. Amint érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

MKKP: Voltak érdekes dolgok

Aleva Márta értesítette az ügyről Kovács Gergő társelnököt, válaszolta megkeresésünkre az MKKP. „Tavaly az országgyűlési választáson voltak érdekes dolgok. Akkor aláírásokkal próbáltak »kéretlenül« segíteni. A gyanús íveket érvénytelenítettük, egy helyen pedig már sajnos leadta a jelöltünk az ajánlásokat, amelyek egy részének tiszta eredetéről sajnos nem voltunk meggyőződve. Ott visszaléptettük a jelöltet” – írták.

Arra a kérdésre, hogy a kormánypárt kérésére elindultak vagy visszaléptek-e valahol, azt válaszolták, hogy egyik eset sem fordult elő. „Reméljük, hogy ezután az ügy után inkább már nem is próbálkozik a Fidesz, mert tartanak majd tőle, hogy kiderül. Egyébként a kormánypárti politikus tévedett: a szavazóink már rég nem támogatnák az ex-összefogás pártjait, hanem saját jogon, önmagáért voksolnának a Kutyapártra” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!