Mégsem érkeznek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra

2023. október 5. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem érkeznek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra, ugyanis a városvezetés anyagi vitára hivatkozva három nap alatt elállt ettől az ötlettől – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Hajdúnánás alpolgármestere, Nagyné Legény Ildikó múlt pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 143 grúz vendégmunkás érkezik a városba, miután a héten aláírtak erről egy szerződést.

Nem mindenki örült a bejelentésnek, több helyi lakos is kifogásolta, hogy a grúz vendégmunkások egy részét az egykori varrodából kialakított és felújított munkásszállóban helyezték volna el, amiről 2020-ban még azt mondták, hogy magyar munkavállalók számára készül. A 93 férőhelyes szállót végül 2022. november 30-án adták át, a több mint 300 millió forintos projekthez a kormány 250 millió forint támogatást nyújtott. A tervek szerint a grúz vendégmunkások másik részét a város főterén álló egyik épületben helyezték volna el. Az RTL információ szerint innen vitték volna őket a Debrecenben épülő BMW-gyárhoz dolgozni.

Az új munkásszálló az átadás napján Hajdúnánáson 2022. november 30-án – Fotó: Vajda János / MTI
Az új munkásszálló az átadás napján Hajdúnánáson 2022. november 30-án – Fotó: Vajda János / MTI

Azonban három nappal később, október 2-án Szólláth Tibor polgármester már arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy „a szerződő fél nem teljesítette a szerződésben vállalt feltételeket”, ezért az önkormányzat azonnali hatállyal szerződést bontott vele, így egyelőre nem érkeznek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra. Az RTL megkeresésére a polgármester azt közölte, hogy „a lehetséges partner nem tartotta be a vállalásait”, ezért szerinte az volt a kötelességük, hogy ne működjenek vele együtt tovább.

Bódi Judit MSZP-s önkormányzati képviselő szerint a helyieket leginkább a szállók központi elhelyezkedése zavarta. Hozzátette, hogy Szólláth Tibor polgármester a képviselő-testületnek azt mondta, anyagi vita vezetett a szerződésbontáshoz. „A hétfői tájékoztatón a polgármester úr annyit mondott el, hogy ugyan pénteken aláírásra került a szerződés, de egy kaució volt kikötve a szerződésben, és a vállalkozó ezt még nem fizette meg” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!