Dodik: Kísérleti jelleggel magyar tanárokat is bevonnánk az oktatásba

2023. október 3. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

További részleteket árult el Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke azután, hogy részt vett hétfőn egy találkozón Orbán Viktorral. Dodik azt mondta, hogy a Magyarországgal való együttműködés nagyszerűen fejlődik. „Azon dolgozunk, hogy felismerjük és megvalósítsuk az energetika területén korábban megcélzott projekteket, mint amilyenek például a szélerőművek, emellett pedig rendkívül sikeres az a projektünk, amelynek keretén belül Magyarország a Boszniai Szerb Köztársaság mezőgazdasági termelőinek nyújt támogatást” – mondta az Oslobodenje szerint Dodik, aki szerint arról is beszélgettek, hogyan integrálhatnák a politikájukat még jobban.

Elmondása szerint szóba került egy olyan lehetőség is, hogy a jövő tanévtől kísérleti jelleggel néhány oktatási intézmény munkájába magyar tanárokat is bevonnának, „gyermekeink érdekeit szem előtt tartva, akik így elkezdhetnek magyarul tanulni”.

Dodik hozzátette, hogy a felek szeretnék bővíteni az országaik közötti kulturális együttműködést is. Az N1info.ba szerint Dodik azt is mondta: Orbán készen áll arra, hogy Magyarország átvegye azon projektek finanszírozását, amelyektől Németország Dodik szankcionálása miatt visszalépett. Év elején írtunk arról, hogy Orbán Viktor okkal barátkozik a boszniai szerb vezetővel, aki éppen kitüntette Putyint.

Kerestük a külügyminisztériumot a részletek miatt, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!