Füvet, kavicsot és homokot tömtek egy fiú szájába hárman egy borsodi iskola udvarán, vádat emeltek ellenük

2023. október 2. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek még tavaly márciusban, az egyik borsodi iskola udvarán – közölte az ügyészség. A vádirat szerint a két fiatalkorú férfi és egy gyermekkorú fiú társuk tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először egy másik kiskorú fiút próbált meg „megfogni és a fűben hempergetni”, de az védekezett és elfutott tőlük.

Ezután egy másik fiúhoz mentek, kezeit lefogták, földre vitték, és hanyatt fekve tartották. A gyermekkorú fiú füvet, kavicsot és homokot tömött a kiskorú fiú szájába, amit az lenyelt. A bántalmazott fiú szégyellte az esetet, nem szólt róla sem a tanárainak, sem a szüleinek, de a következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták, és két műtétet hajtottak végre rajta.

A szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, „életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg” – olvasható a vádiratban, amiben azt is írják, hogy a bántalmazás és az azt követő gyógykezelés pszichés traumát is okozott a fiúnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával – írták.

A Telexen tavaly cikksorozatot indítottunk az iskolai bántalmazásról és a bullyingról, hogy a szülők és a pedagógusok is minél többet tudjanak meg a jelenségről, és hogy minél kevesebb gyereknek kelljen átélnie a kortárs zaklatást. Beszéltünk róla általánosságban, szakértőkkel, megnéztük, hogyan működik az interneten, olvasóink történeteit látva pedig sokszor összeszorult a szívünk. Miután több irányból körbejártuk a témát, felvillantottunk lehetséges megoldásokat szülőknek és pedagógusoknak is, összegző cikkünket itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!