Újabb 270 milliót költ az állam a sámándobra, így már négymilliárd ment el rá

2023. október 1. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar állam még 2015-ben 2,6 milliárd forintot adott a milánói világkiállítás magyar pavilonjának hazaköltöztetésére és újbóli felállítására. A pénz nem volt elég, mert a sámándob egy része szétrohadt, így folyton növelni kellett a költségeken. Most újabb 270 milliót öntöttek a projektbe – vette észre Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

Az eredeti összeget korábban már 3,7 milliárdra emelték, idén pedig úgy nézett ki, hogy véget ér a sámándob története: augusztus 20. előtt már fénypróbát tartottak a hányatott sorsú sámándobban. Azonban most a projektet újabb 270 millióval egészítették ki, így

„a teljes szerződéses érték a módosítást követően áfa nélkül: 4 027 563 104.00 HUF”, azaz több mint négymilliárd forint

– olvasható az országgyűlési képviselő által kiszúrt Közbeszerzési Értesítőben. A befejezést most jövő év márciusának végére ígérik. A költségeket az indoklás szerint többek közt azért kellett emelni, mert az építési terület határán elhelyezett földkábelek a szomszédos beruházás miatt megsérültek, a parkolók területén kiépített gyengeáramú hálózat védőcsövei hiányosak, a terasz födémrétegei, illetve az acéltartók kapcsolódási pontjai nem vízzárók, a csomópont vízhatlanságát meg kell oldani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!